"Chikane AF KVINDER (på TOG) er strafbart!"

Indien udfordrer vores tænkemåde, vores kategorier. Jeg bliver ved med at vende tilbage – også i tankerne – for at forstå det udfordrende subkontinent, blive udfordret; møde provokationen, måske selv provokere?

Where are all the women?" spørger Linda, en 50-årig kvinde fra Maine, USA. Vi er lige landet i Delhi. Og spørgsmål og refleksioner, som dem Mathilde Walter Clarks kronik (se blog fra marts) stiller og udstiller, er jo ikke kun aktuelle i forlængelse af den indiske kultur. De er (desværre) aktuelle alle steder, hvor synet på kvindens stilling sløres af en religiøs og/eller udemokratisk holdning; en undertrykkelse, der henter sin back-up i fx skrifternes massive myter (hvor ordet myte i denne sammenhænge betyder løgn).

Et skilt fra tog i Indien: Harassing women passengers is a punishable offence.

Eve-teasing - som det så udskyldigt kaldes - er en strafbar handling. Hvis nogen skulle være i tvivl. Bare de dog ville udelade passengers.